Jogurty pitne   Dr Jog
Jogurty pitne Dr Jog zawierają szczepy bakterii: Lactobacillus acidophilus i Bifidobakterii.
Bifidobakterie mają wpływ na przyswajalność tłuszczu, wapnia, żelaza, obniżają poziom cholesterolu. Spożywanie jogurtu z udziałem bifidibakterii jest szczególnie wskazane po zażyciu antybiotyków. Bakterie te bowiem uzupełniają właściwą mikroflorę przewodu pokarmowego. Lactobacillus acidophilus wytwarzają sprzyjające środowisko w przewodzie pokarmowym, powstrzymują rozwój bakterii chorobowych. Kultury te zapewniają wysoką jakość produktu w ciągu całego okresu przechowywania. Aloes  poprawia samopoczucie, uznawany jest jako środek bakteriobójczy, stosowany w leczeniu bakteryjnych infekcji przewodu pokarmowego. Ma zbawienny wpływ na przewód pokarmowy obniżając stężenie kawasu solnego. Jogurt pitny zawiera witaminy A,D,E,K i z grupy B oraz wapń. 
Składniki:
 mleko pasteryzowane  cukier  wsad owocowy limonki z aloesem 10% lub pomarańczowo-cytrynowy 10% lub truskawkowy 10% substancja zagęszczająca    zawartość tłuszczu ok.2%
Wartość energetyczna w 100g: 86 kcal (365kJ)
Temperatura przechowywania od +2oC do +8oC


Jogurt pitny  --  Dr Jog  limonkowo - aloesowy 
Gramatura 375
Symbol PKWiU 15.51.52-45.00.312170
EAN 5900403001336
Ilość szt. w kartonie 12
Termin przydatności do spożycia 21 dni
Ilość kartonów na palecie 56
Ilość sztuk na palecie 672


Jogurt pitny  --  Dr Jog  pomarańczowo-cytrynowy 
Gramatura 375
Symbol PKWiU 15.51.52-45.00.312170
EAN 5900403001312
Ilość szt. w kartonie 12
Termin przydatności do spożycia 21 dni
56
Ilość sztuk na palecie 672


Jogurt pitny  --  Dr Jog truskawkowy 
Gramatura 375
Symbol PKWiU 15.51.52-45.00.311170
EAN 5900403001305
Ilość szt. w kartonie 12
Termin przydatności do spożycia 21 dni
Ilość kartonów na palecie 56
Ilość sztuk na palecie 672