Jogurty pitne Dr Jog | ||||||||||||||||||||||||||||
Jogurty pitne Dr Jog
zawierają szczepy bakterii: Lactobacillus acidophilus i Bifidobakterii. Bifidobakterie mają wpływ na przyswajalność tłuszczu, wapnia, żelaza, obniżają poziom cholesterolu. Spożywanie jogurtu z udziałem bifidibakterii jest szczególnie wskazane po zażyciu antybiotyków. Bakterie te bowiem uzupełniają właściwą mikroflorę przewodu pokarmowego. Lactobacillus acidophilus wytwarzają sprzyjające środowisko w przewodzie pokarmowym, powstrzymują rozwój bakterii chorobowych. Kultury te zapewniają wysoką jakość produktu w ciągu całego okresu przechowywania. Aloes poprawia samopoczucie, uznawany jest jako środek bakteriobójczy, stosowany w leczeniu bakteryjnych infekcji przewodu pokarmowego. Ma zbawienny wpływ na przewód pokarmowy obniżając stężenie kawasu solnego. Jogurt pitny zawiera witaminy A,D,E,K i z grupy B oraz wapń. |
||||||||||||||||||||||||||||
Składniki:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wartość energetyczna w 100g: 86 kcal (365kJ) Temperatura przechowywania od +2oC do +8oC
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||