ŚMIETANA | |||||||||||||||||||||||||||||
Śmietana extra 12% charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, przy wspaniałej, jednolitej i kremowej konsystencji. Delikatna, lekko kwaśna w smaku, rewelacyjny zamiennik majonezu. Znakomita jako dodatek do mizerii, sałatek, zabielania zup i sosów. Dodawana również do sałatki śledziowej. Przechowywana w temperaturze do 10oC zachowuje bardzo długo swą świeżość. Walory śmietany extra 12% produkowanej przez KeSeM, od początku produkcji zostały zauważone przez wybitne osoby branży mleczarskiej oraz Ministerstwo Rolnictwa i gospodarki Żywnościowej nadając jej w 1994 roku tytuł Najciekawszego Wyrobu Spożywczego Roku. Do dzisiejszego dnia śmietana extra 12% zdobyła szereg prestiżowych nagród na najważniejszych targach branży mleczarskiej, świadczących o utrzymaniu wysokiej jakości produktu i pozycji lidera na rynku. Najważniejszym wyróżnieniem i zaszczytem dla Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej jest nieustający i wciąż rosnący popyt na śmietanę extra 12% wśród konsumentów, którzy zakupując ten produkt dają najlepszy dowód na stałą, wysoką jakość wyrobów z KeSeM-u. Technologia produkcji śmietany extra 12% chroniona jest patentem o nr 313173 nadanym decyzją Urzędu Patentowego Rzeczypospolitej Polskiej.
|
|||||||||||||||||||||||||||||
Składniki śmietany extra 12%:![]() ![]() ![]() Wartość energetyczna w 100g: 136 kcal (569kJ)
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||
Śmietana 18% homogenizowana ukwaszana charakteryzuje się gęstą kremową konsystencją. Delikatny, subtelny, lekko kwaśny smak śmietany 18% jest wykorzystywany przez gospodynie do zabielania zup i sosów, jako dodatek do mizerii, sałatek śledziowych i warzywnych. Surowiec w postaci mleka najwyższej jakości wzbogaca dodatkowo śmietanę w niezbędne dla organizmu człowieka witaminy i związki mineralne.
|
|||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||