![]()
|
|
|
||
Mleko świeże: |
|
|
||
Produkowane przez nas mleko 2%, 3,2%
dzięki bogactwu zawartych w nim białek, tłuszczów węglowodanów, witamin i
soli mineralnych posiada wyjątkowe walory odżywcze i smakowe, a zastosowany
nowoczesny proces technologiczny sprawia, że jest produktem najwyższej
jakości.
Więcej |
||||
Śmietany: |
|
|
||
Delikatna, lekko kwaśna w smaku, rewelacyjny zamiennik majonezu. Znakomita jako dodatek do mizerii, sałatek, zabielania zup i sosów. Dodawana również do sałatki śledziowej. Przechowywana w
niskiej temperaturze zachowuje bardzo długo swą świeżość.
Więcej
|
||||
Twarogi: |
|
|
||
Sery twarogowe produkowane z mleka
pasteryzowanego pochodzącego z czystego terenu Ziemi Dobrzyńsko-Kujawskiej
wytwarzane są całkowicie tradycyjną metodą z zastosowaniem wanien
twarożkarskich.
Więcej: |
||||
Jogurty owocowe i naturalne:
|
|
|
||
Jogurty owocowe są produktami mlecznymi, powstałymi z mleka najwyższej jakości. Pyszne jogurty z kawałkami owoców zawierają żywe kultury bifidobakterii, które wpływają korzystnie na procesy zachodzące w układzie pokarmowym, utrzymując organizm w naturalnej równowadze biologicznej. Więcej: |
||||
Jogurty pitne:
|
|
|
||
Jogurty pitne Dr Jog
zawierają szczepy bakterii: Lactobacillus acidophilus i Bifidobakterii.
Bifidobakterie mają wpływ na przyswajalność tłuszczu, wapnia, żelaza,
obniżają poziom cholesterolu. Spożywanie jogurtu z udziałem
bifidibakterii jest szczególnie wskazane po zażyciu antybiotyków.
Bakterie te bowiem uzupełniają właściwą mikroflorę przewodu
pokarmowego.
Więcej:
|
||||
Serki kanapkowe i owocowe: |
|
|
||
Serki owocowe i kanapkowe produkowane są metodą ultrafiltracji, dzięki czemu uzyskują strukturę i konsystencję bardziej gładką i kremową niż metodą tradycyjna. Więcej: |
||||
Kefir:
|
|
|
||
Kefir - wspaniały orzeźwiający napój mleczny, produkowany z mleka pasteryzowanego najwyższej jakości z dodatkiem grzybków i bakterii kefirowych. Więcej: |
||||
Maślanka naturalna:
|
|
|
||
Maślanka o smaku naturalnym oraz szczepionki mezofilnej mrożonej jest lekkostrawna i dietetyczna, służy jako napój orzeźwiający. Więcej: |
||||
Masło: |
|
|
||
Masło to najszlachetniejszy produkt spośród wszystkich tłuszczów jadalnych. Wyróżnia je wysoka przyswajalność i strawność. Masło odgrywa ważną rolę w żywieniu dostarczając organizmowi energii. Więcej: |